logo

Felaktig köttråvara levererad – tvingats återkalla vissa produkter.

Pressmeddelande 17-06-22

Gustafskorv har återkallat en av sina produkter från butikshyllorna. Det gäller en 800 grams ring med bäst-före-datum 13-14 juli. Skälet till detta är att en köttleverantör till Gustafskorv har uppdagats med att leverera hästkött som inte varit kontrollerat.

Lars Edvinsson är VD på Gustafskorv:
– Det är så irriterande. Vår produktions- och kvalitetsorganisation har dock agerat snabbt och enligt våra kvalitetsrutiner, säkrat vilka råvaror som produkter gjorts på och därmed kunnat gå ut med varularm. Idag ska inga produkter finnas på våra grossisters lager eller deras butiker med bäst före datum 13-14 juli. Vår försäljningsorganisation har samtidigt kommunicerat detta mot våra grossistkunder och hållit dem informerade. Dialogen med Livsmedelsverket har varit bra under tiden.

Även om Gustafskorv agerade direkt kan det finnas sålda varor tidigare än tisdagen 20 juni då varularmet gick ut.
– Det behöver inte vara något fel på råvaran i sig men reglerna är glasklara. Att sälja kött som inte kontrollerats klassas som livsmedelsfusk, något som slakteriet nu misstänks för. Det här handlar lika mycket om yrkesstolthet. I händelse av frågor går det att vända sig direkt till vår konsumentkontakt.

Konsumentkontakt
Gustafskorv AB
Backa 50
783 95 Gustafs
info@gustafskorv.se
Tel: 0243-79 35 44

Lars Edvinsson, VD
070-5569435